Marinović favorit SNS za Šabićevog naslednika

Milan Marinović, predsednik Prekršajnog suda u Beogradu, najizvesniji je kandidat za novog Poverenika za informacije od javnog značaja, koga će na tu funkciju predložiti vladajuća koalicija, saznaje Danas.

Naslovna

Naslovna strana za 18. jun 2019.
Naslovna strana za 17. jun 2019.
15. jun 2019.
14. jun 2019.
17. juna 2019.
15. juna 2019.
14. juna 2019.
13. juna 2019.

Politika

Biber i Cifakis: Promena granica kao rešenje kosovskog pitanja nije poželjno

Promena granica kao rešenje problema Beograda i Prištine nije realno, niti poželjno rešenje, smatraju profesor Univerziteta u Gracu Florijan Biber i profesor Nikolaos Cifakis sa Univerziteta Peloponeza, članovi Savetodavne grupe Balkan u Evropi (Balkan in Europe Policy Advisory Group – BiEPAG).

Vulin: Srbija uvek zastupa interese Belorusije

Ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin je danas zahvalio za podršku Belorusije Srbiji u vezi s Kosovom i istakao da Srbija na svim svetskim forumima "uvek zastupa stranu i interese Belorusije".

Dijalog

I nama treba „profesionalni skepticizam“

Savet za finansijsko izveštavanje Ujedinjenog kraljevstva (FRC) kaznio je pre neki dan revizorsku firmu Prajsvoterhauskupers (PwC) s 5,8 miliona dolara jer je propustila da primeti nepravilnosti kod informatičke kompanije Redsentrik u kojoj je radila reviziju godišnjih izveštaja.

Narod je gladan

Teško je izdvojiti izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koja je obeležila prethodnu sedmicu, jer ih je mnogo čak i na dnevnom nivou.

Šut u zadnjicu

Zakon o Narodnoj banci Srbije počinje ovim rečima: "Narodna banka Srbije je samostalna i nezavisna".

BBC News na srpskom

Kejti Peri se pojavljuje u spotu Tejlor Svift: Da li su opet najbolje drugarice

Getty ImagesKejti Peri i Tejlor Svift – od ljubavi do mržnje Iako su se zvanično pomirile prošle nedelje, Keti Peri i Tejlor Svift ovoga puta su i dokazale da se ponovo druže. Kejti Peri se pojavila u novom spotu Tejlor Svift za singl Morate da se opustite. U video spotu koji govori o životu LGBT […]

Razgovor sa strancem ima iznenađujuće prednosti

Getty ImagesRazgovor u metrou Većina ljudi provede bar deo dana okružena nepoznatim ljudima, bilo na putu do posla, dok sedi u parku ili kafiću, ili u kupovini u supermarketu. A opet mnogi od nas ostaju u samonametnutoj izolaciji, verujući da bi od obraćanja neznancu obema stranama samo bilo neprijatno. Ta uverenja mogla bi da budu […]

Društvo

Održana prva javna rasprava o socijalnoj karti

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je danas da je održana prva javna rasprava o Nacrtu zakona o socijalnoj karti, koji treba da obezbedi jednake mogućnosti za život svim građanima i njihovu veću uključenost u društvene tokove.

Ekonomija

Svet

Sahranjen Mohamed Morsi

Bivši egipatski predsednik Mohamed Morsi sahranjen je rano jutros u Kairu, izjavio je njegov advokat Abdel Moneim Abdel-Maksud.

Život

Kako zaštiti decu od toplotnog talasa

Nоvоrоđеnčаd, оdојčаd i dеcа uzrаstа dо čеtiri gоdinе pоsеbnо su оsеtljivа nа visоке tеmpеrаturе vаzduhа, pri čеmu čеstо nе ispоljаvајu brzо znаkе i simptоmе као оdrаsli.

Indija (11): Put oslobođenja

U Indiji, sa velikog rastojanja, nije teško videti identitet empirizma i idealizma, kao i njihovih kaoliberalnih travestija. NJihov zajednički cilj je stvaranje sveta bez ekstaze, najdosadnijeg od svih svetova i njegovo razaranje tehno logikom.

Ritam padavina

Analizirajući količinu kiše i snega koji su pali u periodu između 1999. i 2014. godine, na osnovu podataka prikupljenih iz 185 meteoroloških stanica širom sveta, istraživači su otkrili da 12 najvlažnijih dana pokrije polovinu ukupnih godišnjih padavina.

Kultura

Likovna kolonija „Gamzigrad 2018“ u Pančevu

Večeras će u salonu Narodnog muzeja u Pančevu Miloš Đuričić, umetnički rukovodilac Narodnog pozorišta Timočke krajine - Centra za kulturu "Zoran Radmilović" otvoriti izložbu radova sa 25. Međunarodne likovne kolonije "Gamzigrad 2018" .

O čemu se u Americi govori i ćuti

Kraljica popa Madona oduvek je pomerala granice. Gde god se pojavi izaziva divljenje brojnih fanova, ali i zaziranje njenih kritičara kojih nije malo.

Izložba „Soulsearching“ Mladena Lazarevića u Prodajnoj galeriji

Da li je istina da umetnici postaju slavni tek kada umru? Ne, postaju slavni kada odu iz zemlje - doskočio je u šali Mladen Lazarević umetnik čija je izložba "Soulsearching" (Potraga duše) otvorena prošle nedelje u Prodajnoj Galeriji. Postavka je izložena do 1. juna.

Sport

Crvena zvezda šampion Srbije u košarci

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su večeras titulu šampiona Srbije, trijumfom sa 3:1 u finalnoj seriji Superlige nad Partizanom.

Sergej može iz Lacija

Tvrdoglavo je Klaudio Lotito prethodnog leta odbijao sve ponude koje je Lacio dobijao za Sergeja Milinković-Savića.

Dodatak Nedelja

Svedočanstvo o karijeri i privatnom životu

Zubin Mehta, jedan od najpoznatijih svetskih dirigenata, poslednjih nekoliko decenija sarađivao je sa svim najznačajnijim orkestrima na svetu, sa izvanrednim solistima i operskim zvezdama.

Spoj dve paralelne biografije

Retko umešnu studiju strasti i ambicija dve čuvene ličnosti: impresionističkog slikara Pola Gogena i revolucionarke Flore Tristan, Raj na drugom ćošku, koju je nedavno objavila beogradska Laguna u prevodu Ljiljane Popović Anđić, potpisuje dobitnik Nobelove nagrade za književnost Mario Vargas Ljosa.

Bol nedogađanja

U pripovetkama Rumene Bužarovske ne događa se, uglavnom, ništa, a i to što se dogodi bolje da se nije dogodilo.

cheap anello backpack free sex video Cheap Shoes From China Køb Adidas Ncs Kevin Durant Shoes For Sale Adidas Ncs Danmark News web klima, energi cheap hydro flask FTU, FACTUM BOOKS