Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

 • 800x600-rostiljijada-le2.jpg

  Leskovčani saglasni - kakva struja, nema dobre pljeskavice bez ćumura

  Da je sprecifičnost leskovačkog roštilja upravo u pripremi na ćumur smatraju građani, ali i roštiljdžije koje se godinama bave ovim poslom. I dok predlagač za ukidanje roštilja na ćumur navodi zdravstvene razloge, oni koji podržavaju inicijativu kažu da su za, jer im smetaju velike količine dima koje dopiru do stanova i kuća. Proizvođači ćumura ističu da za svoj proizvod moraju imati sertifikate o kvalitetu.

  (5) detaljnije
 • rolerijada

  Rođendanska rolerijada u parku Čair

  Trka rolerima za decu od 5 do 13 godina održaće se u petak 21. juna u parku Čair, kažu u Sportskom klubu "Oxigen", kao i da će svi mališani moći da se zaslade tortom, s obzirom na to da je ova rolerijada ujedno i proslava 15. rođendana niškog kluba.

  (1) detaljnije
 • mediji

  Pritisci na niške novinare - nekad i sad

  Stanje u medijima danas u Srbiji je katastrofalno, to je zaključak relevantnih udruženja, ali i pojedinih međunarodnih organizacija. Činjenica je, pričaju niški novinari, da je pritisaka uvek bilo, i pre 2012. godine i dolaska Srpske napredne stranke na vlast. Za pojedine je današnja situacija najlošija, za druge su i dalje pritisci iz devedesetih neprevaziđeni.

  (7) detaljnije
 • Gerontološki centar Niš

  Niški Gerontološki možda dobija novi prostor - bivšu kliniku u Knez Selu

  Da bi Niš mogao da dobije jedan od najvećih centara za zbrinjavanje starih i nemoćnih građana, velike su šanse, kaže direktor Gerontološkog centra Milan Stevanović. Objekat na čijem prisvajanju rade je bivša klinika za plućne bolesti u Knez selu.

  (11) detaljnije
praznik muzike

Koncertima na 5 lokacija Niš slavi Praznik muzike

Rok simfonijom u Niškom simfonijskom, nastupima horova u Obrenovićevoj ulici, “Vilenjaka” u parku Čair, sviranjem profesora i učenika Muzičke škole u Gradskoj kući i rok sastava u dvorištu Univerziteta u petak, 21. juna u Nišu će biti proslavljen Praznik muzike.

Milan Spasić

Aktivista iz Delijskog visa: Član sam SNS, ali radne akcije nemaju političku pozadinu

Predsednik Udruženja Radne akcije Delijski vis, čiji članovi već godinama sređuju ovo naselje, kazao je da jeste član vladajuće partije, ali da udruženje neće nikada biti politički obojeno. Milan Spasić navodi da je političko opredeljenje svakog člana Udruženja privatna stvar, kao ni da svoju stranačku pripadnost ne zloupotrebljava kroz aktivizam.

(13)
merosina

Još jedna promena na čelu merošinske Skupštine

Svega nekoliko meseci od poslednje rokade, kada je Sanja Stajić sa mesta predsednice Skupštine Opštine Merošina prešla na funkciju zamenice, ponovo se vratila u fotelju u kojoj je bila. Razlog za to je, kako piše u Službenom listu, lični zahtev Nebojše Stošića da bude smenjen sa mesta predsednika parlamenta posle svega nekoliko meseci.

(2)

zamalek, fans BLACK FRIDAY NCS Shopping DEALS. cheap gymshark clothes National Colombia Jersey FTU, FACTUM BOOKS Air Max Outlet Online Italia Womens Sport Shoes Online Shop Kevin Durant Shoes For Sale klima, energi cheap anello backpack