Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

 • protest

  Na protestu u Kuršumliji poručili: Ako Vučić ne odgovori, za 14 dana blokada na Merdaru

  Najmasovniji, 4. po redu protesti u Kuršumliji protiv lokalne vlasti i režima Aleksandra Vučića, okupio je stotinak građana ove opštine. Nakon što su pre nekoliko dana predsedniku Republike i Vlade Srbije uputili konkretne zahteve, večeras je najavljeno da će u slučaju da ne dobiju odgovor, za 14 dana proteste organizovati na Merdaru, administrativnom prelazu sa Kosovo i Metohijom.

  detaljnije
 • protest 1 od 5 miliona

  Sutra drugi niški protest za promenu vlasti - zahtevi isti

  “Građani koji su hrabro, dostojanstveno i odlučno pokazali da ne žele Niš po meri režima”, kako kažu u Pokretu mladih “Za Niš bez straha”, pozvani su da ponovo dođu na Trg kralja Milana u petak 18. januara u 18 sati na protest i ponove svoje zahteve - smenu gradonačelnika Darka Bulatovića, ministarke Zorane Mihajlović, ali i vraćanje aerodroma Nišlijama i slobodu medija.

  detaljnije (12)
 • Lalatović Čair

  Lalatović suspendovan na mesec dana

  Zbog incidenta nakon utakmice 21. kola fudbalske Superlige između Radničkog i Napretka kažnjene su obe strane, ali je strateg niškog kluba Nenad Lalatović dobio težu kaznu. On je suspendovan na mesec dana, kažu u Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije, a treba i da plati 120.000 dinara.

  detaljnije
 • ruski centar

  Velika ekonomska saradnja sa Rusijom, po istraživanju je samo zabluda

  Iako je svega 8% njih putovalo u Rusiju, građani Srbije imaju pozitivne stavove o ovoj zemlji i većinski su za da zaposleni u Rusko - srpskom centru u Nišu dobiju diplomatski status, pokazuje istraživanje Instituta za evropske poslove. Takođe, ispitanici misle da Srbija ima veliku ekonomsku korist od saradnje sa Rusijom, ali - Srbija duplo više izveze u Bosnu, na primer, nego u Rusiju.

  detaljnije (3)
 • gradska uprava

  Većina niških sekretara otišla da vidi Putina

  U 17 Sekretarijata pri niškoj Gradskoj upravi, danas je na svojim radnim mestima tek petoro sekretara. Većina je organizovano otišla u Beograd da vidi predsednika Rusije Vladimira Putina, neki su, kako kažu službenici, bolesni, a u nekim kancelarijama nema nikoga ko bi podigao telefonsku slušalicu.

  detaljnije (8)
Svetosavski bal 2018

Svetosavski bal ove godine za "Maru" i Udruženje cerebralne i dečije paralize

Po 7. put zaredom u Nišu će se održati humanitarni Svetosavski bal, ovog puta u Svetosavskom domu i to na dan proslave sveca kome je posvećen - 27. januara od 19 sati. Prikupljeni dobrovoljni prilozi biće iskorišćeni za opremanje senzorne sobe Centra za dnevni boravak dece, omladine i odralih lica mentalno ometenih u razvoju "Mara" i nabavku antidekubitalnog programa za negu najteže obolelih članova Udruženja cerebralne i dečije paralize.

Autobuska stanica Leskovac

Raspisan konkurs za direktora leskovačkog “GAS”-a

Svi zainteresovani sa završenim fakultetom i najmanje 3 godine radnog iskustva na poslovima povezanim sa radom javnih preduzeća, koji misle da mogu rukovoditi "Gradskom autobusom stanicom", mogu se prijaviti na konkurs za ovo direktorsko mesto. Prijave su otvorene do 11. februara.

(3)
putin-printskrin-gardijan

“Južne vesti” kao izvor za “Gardijan”

U tekstu o poseti Vladimira Putina Beogradu, uticajni britanski list “Gardijan” poziva se i na tekst “Južnih vesti”, u kojem se govori o organizovanim odlascima u prestonicu na doček ruskog predsednika.

(11)

cheap Ncs anello backpack cheap Ncs hydro flask Water bottle Ncs National news NCS European News Web cheap Ncs off white Sportswear Ncs Shopping NCS European websites NCS NEWS web cheap Ncs gymshark Yoga clothing NCS European News Web