17-11-2017 20-11-2018
Два труса с магнитуд 6 за ден

Два труса с магнитуд 6 за ден

Земетресенията са в Тихия океан, няма съобщения за опасност от цунами

Спектър 20:50 | 18.01.19 3844
Андрей Делчев:  В нелегални бензиностанции се "кешира” нелегалното гориво

Андрей Делчев: В нелегални бензиностанции се "кешира” нелегалното гориво

Проблемът със Закона за горивата е икономически, а не личен, смята председателят на БПГА

Икономика 18:29 | 18.01.19 1250

Е-Референдум

Да бъдат ли спирани социалните помощи за семейства, чиито деца не ходят на училище?

Да бъдат ли спирани социалните помощи за семейства, чиито деца не ходят на училище?

Симо Симов, говорител на Националното сдружение на търговци и превозвачи на горива

Според предвижданите промени в закона за горивата търговците трябва да имат капитал от 1 милион лева и гаранция от 500 000 лева, за да се регистрират и да влязат в пазара на петрол. На практика това поставя в невъзможност много от търговците да се регистрират и да влязат на пазара. От нашето сдружение сме построили своите бензиностанции в най-бедните райони, в селата, коментира Симов и даде пример. Малката селска бензиностанция ще внесе гаранция от 20 000 лева, а мощната бензиностанция също ще внесе 20 000 лева. В такъв случай няма справедливост. Законът е лобистки и корупционен. Ние нито произвеждаме, нито изнасяме горива и няма как да сме генератор на сивата икономика.

Андрей Делчев, изпълнителен директор на Българската петролна и газова асоциация

Който не може да изпълни тези условия, вероятно няма място в този бизнес. Очакванията от закона са да изсветли пазара на горива. След регистрацията ще бъде ясно кой продава горива и как ги продава и държавата ще събере този един милиард, който губи от сивия сектор в търговията с петролни продукти. Мечтаем за софтуер, с който всеки, минавайки покрай бензиностанция, ще вижда на екрана на мобилния си телефон, дали тя е регистрирана. Държавата е "съдружник" с търговците на горива в този бизнес, тъй като половината от крайната цена на бензина и дизела се формира от данъците и акцизите. Законът не е лобистки.

86.68% гласували: 383 13.32%

cheap Ncs tumi backpack cheap Ncs gymshark Yoga clothing Ncs's News Ncs Shopping cheap Ncs anello backpack free sex video cheap Ncs swissgear backpack NCS European News Web NCS NEWS web NCS European websites