"Detaljna i nezavisna" istraga nakon smrti: UN traži da se istraži smrt Mohameda Mursija

18.06.2019 - 18:47

Morsi, koji je proveo gotovo šest godina u pritvoru, umro je juče nakon onesviješćivanja u sudnici u Kairu.

"Poslije svake iznenadne smrti u zatvoru treba da slijedi brza, nepristrasna, detaljna i transparentna istraga koju će sprovesti nezavisna služba, kako bi se rasvijetlio uzrok smrti", rekao je Rupert Kolvil, portparol Visokog komesarijata UN-a za ljudska prava.

Lajčak 19. i 20. juna u posjeti BiH

18.06.2019 - 18:12

Tokom posjete, Lajčak će se sastati s članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim i prvim zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, predsjednikom i članicom Centralne izborne komisije BiH, predstavnicima organizacija civilnog društva i članovima političkih stranaka, saopšteno je iz OSCE-a.

Rušenje države: Dodik i Orban dogovorili jačanje odnosa između "RS i Mađarske"

18.06.2019 - 17:03

- Mi poštujemo identitet Republike Srpske. Donijet ćemo akcioni plan koji će se odnositi i na politička i na ekonomska pitanja, kao i na saradnju u oblasti obrazovanja i kulture s RS - rekao je Orban Dodiku na početku radnog ručka, prenosi RTRS.

Orban je naglasio da želi da što prije počne saradnja Mađarske i manjeg bh. entiteta.

Inzko: BiH najbrže stari, građani su nezadovoljni, ali ne protestuju...

18.06.2019 - 16:41

Nije trenutak za osnivanje novih policijskih jedinica, kazao Inzko nakon zasjedanja Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC). 

Suđenje Stanišiću i Simatoviću: Posljednja prilika da se dokaže učešće Srbije u agresiji

18.06.2019 - 08:51

Dokazni postupak obrane nekadašnjeg šefa Službe državne sigurnosti Srbije (SDB) Jovice Stanišića i njegovog pomoćnika Franka Simatovića Frenkija održat će se po drugi put. Dvojica davnih čelnika SDB-a su u Haaškom tribunalu na prvostupanjskom suđenju, završenom 2013., oslobođeni krivice, a žalbeno vijeće je 2015. naredilo ponovno suđenje, koje je počelo točno prije dvije godine pred Mehanizmom za međunarodne kaznene sudove, nasljednikom Haaškog tribunala.

SAD odlučio: Šalju dodatnu vojsku blizu Irana

18.06.2019 - 08:43

Američka mornarica je takođe podijelila nove slike koje govore o povezivanju Irana sa nedavnim napadima na naftne tankere u Omanskom zalivu. Iran je u ponedjeljak objavio da se više neće pridržavati dijela sporazuma iz 2015. o ograničavanju nuklearnih ambicija. U saopštenju se navodi da će do 27. juna probiti granicu zaliha uranijuma postavljenu međunarodnim nuklearnim sporazumom Teherana i velikih sila.

Slučaj "Grabovica": "Zuka" tvrdi da trpi duševnu bol radi teksta Eldina Karića

17.06.2019 - 17:51

U Ališpaginom/Alićevom reagiranju stoji: Dana 22.3..2019.godine na portalu BNN.BA objavljen je tekst naslovom "Gastronomska mapa Sarajeva kao replika ratnih i poratnih sramota - Znaju li Sarajlije da jedu i piju kod optuženih zločinaca, utajivača poreza, bandita, reketaša..." u kom tekstu ste naveli sljedeće: 

Dodik: Nećemo migrante na srpskoj teritoriji, niti ćemo u NATO

17.06.2019 - 17:20

Amerikanci odlučili: Policijskim čelnicima u BiH poručeno - nema ništa od rezervnih sastava

17.06.2019 - 17:17

Iz Ambasade SAD je, nakon današnjeg sastanka sa zvaničnicima policijsko-sigurnosnih agencija u BiH, saopćeno da:

- SAD su u 2018. godini obučile 1.340 ovakvih službenika i održale 126 kurseva obuke u oblasti provedbe zakona. Ponovo ćemo u 2019. godini osigurati milione dolara za pomoć BiH u sektoru sigurnosti. Trideset posto ove vrste naše pomoći usmjereno je na sigurnost granica - saopćeno je iz Ambasade SAD. 

Dodik: Niko nam ne može nametati rješenja

17.06.2019 - 09:01

"Ona je na neki način slična onome šta Mađarska radi u okviru same EU. Dakle poštivanje zajednice i drugoga, ali isto tako traženje da se uvaže domaćin, identitet naroda i država i da niko izvan zajednice te države, a mi ovdje čitamo Republike Srpske i srpskog naroda u BiH, ne može da nam nameće bilo kakva rješenja", rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.


cheap hydro flask cheap anello backpack xxx movie News web BLACK FRIDAY NCS Shopping DEALS. zamalek, fans Dinamo-Minsk European websites cheap tumi backpack cheap yeti cups