Aktuellt från regeringen och Regeringskansliet

  • Brexit och inre marknaden på toppmöte

    På EU-toppmötet 21-22 mars kom statsminister Stefan Löfven och hans EU-kollegor överens om att erbjuda Storbritannien en förlängning till 22 maj med villkoret att brittiska parlamentet godkänner utträdesavtalet nästa vecka. Stats- och regeringscheferna tog även upp EU:s långsiktiga klimatstrategi och EU:s relation med Kina.

© European union Källa: EC - Audiovisual Service Foto: Mauro Bottaro

Brexit – Storbritanniens utträde ur EU

Här finns mer information om hur regeringen och Regeringskansliet arbetar med brexit. Här beskrivs bland annat viktiga sakfrågor för Storbritanniens utträde och hur Sverige och övriga medlemsländer i EU behöver förbereda sig med anledning av brexit.

Foto: Europeiska rådet

Verksamheten i Europeiska unionen under 2018

I skrivelsen redogör regeringen för verksamheten i Europeiska unionen under 2018 i enlighet med 9 kap. 21 § riksdagsordningen. Skrivelsen är en övergripande beskrivning av Europeiska unionens utveckling och förbindelser med omvärlden, det ekonomiska och sociala samarbetet, det rättsliga och inrikes samarbetet samt unionens institutioner.

Peter Hultqvist hälsar på tre norska soldater framför ett vitt kamouflagenät. I bakgrunden ett snötäckt fält och ett skogsbryn.
Peter Hultqvist hälsar på tre norska soldater som deltar i arméövningen Northern Wind. En svensk brigad förstärkt med finska soldater övar nationellt försvar. Motståndaren består av den norska Brigad nord, där också amerikanska brittiska marinsoldater ingår. Foto: Toni Eriksson/Regeringskansliet

Militärövningar i norr förbättrar förmågan att samverka med andra

Försvarsminister Peter Hultqvist besökte den svenska arméövningen Northern Wind den 19 mars. Under Northern Wind övas bland annat förmågan till nationellt försvar och att lösa stridsuppgifter i brigadstorlek med underställda utländska förband. Det finsk-svenska samarbetet är en viktig del då finska soldater kommer att ingå i den svenska brigaden.

Gruppbild regeringen
Sveriges regering Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Möt statsråden i Sveriges regering

Hör statsråden i Sveriges nya regering berätta om sina områden och prioriteringar samt vilka utmaningar som väntar under mandatperioden.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök