Problem in creating the Request

Message: null

Description: No details available.

Sender: org.dspace.app.xmlui.cocoon.servlet.multipart.DSpaceMultipartFilter

Source: Cocoon Servlet

cause

null

request-uri

/

Inici
NAGIOS: RODERIC FUNCIONANDO

Inici

Repositori DSpace/Manakin

aniversari

Complim anys!!

2018-09-30

Complim una dècada. El 30 de setembre de 2008 el Consell de Govern de la Universitat signava l'acord pel qual se sumava a la Declaració de Berlín sobre Accés Obert i en conseqüència creava el repositori institucional RODERIC.

RODERIC ha crescut fins a posicionar-se entre els deu repositoris amb més continguts entre les universitats espanyoles, segons dades de REBIUN. Si ens fixem exclusivament en continguts de recerca, que constitueixen l'objecte de ser d'un repositori institucional, RODERIC se situa en quart lloc, sent l'únic dels quatre que ofereix continguts exclusivament a text complet i 100% d'accés obert.

L'altra àrea en què RODERIC s'ha convertit en referent és en la difusió del patrimoni bibliogràfic digitalitzat a través de Somni. Somni ofereix serveis als investigadors que són innovadors i únics entre les col·leccions digitalitzades d'universitats espanyoles. Per exemple, s'ofereixen imatges d'alta resolució per a tots els materials (des dels impresos textuals als materials cartogràfics), descripció multinivell de les obres (estructura física, lògica i descripció d'elements individuals com a miniatures), distribució de dades en obert usant METS, ús de dades enllaçades per a enriquir les obres, distribució d'imatges en WikiMedia Commons i més coses en preparació …

En definitiva, en aquests deu anys RODERIC s'ha convertit en un referent entre els repositoris universitaris del nostre país. Crec que s'ha fet un bon treball. I tot açò no haguera sigut possible sense la col·laboració de totes les companyes i tots els companys que des de les biblioteques heu treballat en la difusió del repositori, en la creació i supervisió de metadades, etc. I els que heu passat per ací en aquest temps: José Angel, Amelia, Encarna, María José, Graciela, Ana, María, Yolanda… Moltes gràcies a totes i tots i … seguim altres deu anys!!!

Llegir notícia sencera

mapas guerra civil

La Cartografía en la Guerra Civil Española

2017-10-02

L’exposició virtual “La Cartografía en la Guerra Civil Española. Colección de la Universitat de València” inaugura una nova línea en la difusió del patrimoni bibliogràfic i documental de la universitat digitalitzat en RODERIC. La seua finalitat és, a més de mostrar les diferents col·leccions o les diverses temàtiques dels nostres fons, aportar informació afegida que permeta explicar-los i entendre-los, facilitant així la seua interpretació i aprofitament, tant per part d’investigadors i especialistes com de tota la societat.

Aquesta primera exposició mostra la col·lecció de mapes de la Guerra Civil de 1936-1939 de la Cartoteca de la Universitat de València. El nostre fons constitueix una bona mostra d’aquest material, tant per la seua quantitat –més de dues-centes peces- com per la seua qualitat i per les zones geogràfiques que abasten. Les sales de l’exposició mostren els diferents tipus de mapes, tant republicans com franquistes, la seua producció i el seu ús, a més de mostrar alguns dels llocs més emblemàtics del conflicte. La darrera part estudia, a partir dels segells i altres empremtes d’ús, a quines unitats militars van pertànyer i el destí dels mapes de la guerra una vegada acabada aquesta.

L’exposició ha estat realitzada pel personal de la Cartoteca, l’encarregada de la recopilació, tractament i difusió de les col·leccions cartogràfiques de la Universitat de València.

nuevos perfiles

José Vidal-Beneyto (1927 - 2010)

2017-09-19

Amb “José Vidal-Beneyto (1927 - 2010)” comencem una sèrie de monogràfics per a difondre els materials dipositats en RODERIC. En aquest cas ens centrem en la figura del professor Vidal-Beneyto. Catedràtic en Sociologia, europeista convençut, va exercir càrrecs en diferents institucions europees, sobretot relacionats amb la cultura. Va ser també un actiu militant antifranquista i va lluitar per l'aprofundiment de la democràcia, contra la corrupció i per la recuperació de la memòria històrica fins als seus últims dies. Se li ha definit com a politòleg, investigador, filòsof, sociòleg, columnista, agitador social… La seua vida va estar marcada per dos compromisos: amb la democràcia i amb Europa.

José Vidal-Beneyto (1927 - 2010)” ha sigut elaborat per la investigadora Irene Libèria a partir de materials recopilats per Cécile Rougier-Vidal. Arreplega més de mil documents, tant publicats com a inèdits, la qual cosa constitueix una font d'informació imprescindible per a l'anàlisi de la seua obra. Irene Liberia és autora de la tesi: "José Vidal-Beneyto: Sociología de la Comunicación, compromiso intelectual y resistencia crítica".

Llegir més noticies

DESTAQUEM

 • Thumbnail

  Valencia 1:400.000

  Coello, Francisco Vilanova y Piera, Juan, 1821-1893, coaut. Lit. Viuda de Roldán. 1 mapa : col. ; 47 x 37 cm en f. de 58 x 48 cm
 • Thumbnail

  Futura


  Editada per: Universitat de València
 • Thumbnail

  Exposició

  Llibres a les maletes. Universitaris a l'estranger (1945-79) : Centre Cultural La Nau. Sala Oberta : De 16 de febrer de 2015 a 26 d'abril de 2015

VÍDEOS

Claustre Obert: Accés obert a la investigació

Debat a la Universitat de València sobre 'Coneixement lliure i democràcia: l'accés obert a la investigació' el dia 21 d'octubre a les 18:30 hores amb Javier de la Cueva, advocat, expert en propietat intel·lectual; i Javier Plaza, catedràtic de Dret Civil de la Universitat de València. L'acte s'emmarca dins del cicle Claustre Obert i la Setmana Internacional de l'Accés Obert i està moderat pel vicerector Antonio Ariño.

Serenates: Orquestra Filharmònica de la Universitat de València

Actuació del dia 29 de juny de 2013 de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, secció de cambra, sota la batuta d'Hilari Garcia. L'actuació es dedicarà als concerts per a instruments de corda de les escoles barroques europees. Festival Serenates de la Universitat de València.

Reportatge. 'La Cité des Dames'

Reportatge sobre l'enregistrament del darrer disc de Capella de Ministrers 'La Cité des Dames. Dones i música en l'Edat Mitjana', gravat a l'Església de Santa Maria de Requena l'abril de 2013.

 

Comunitats a DSpace

Seleccioneu una comunitat per visualitzar-ne les col·leccions.

Afegit Recentment

Veure més

Cerca a RODERIC