VijestiJa tako mislimSportAuto-motoHrana i zdravljeMagazin  • HRONIKA
  • SVIJET
  • ZANIMLJIVO
  • SHOWBIZ
  • MODA
  • LJUBAV i SEKS

Djevojka koja od 17. godine ide na operacije kako bi ličila na Barbiku je nešto što ne viđate svaki dan

Prije nekoliko dana je lutka “Barbika” proslavila 60. rođendan, a najstarija živa Barbika proslavila ga je još jednom operacijom. Od 17. godine ona se operaciju po operaciju pretvara u lutku. Danas ima 47 i evo kako izgleda.

Prva osoba na Marsu “biće vjerovatno žena”

Šanse da će prva osoba koja stupi na Mars biti žena sasvim su izvjesne, izjavio je direktor američke svemirske agencije Nasa Džim Brajdenstin.

Norveški “filozof biznisa”: Čovjek je druga najpametnija vrsta na Zemlji

Norveški “filozof biznisa” Anders Indset rekao je na predavanju u Atini da je algoritam sve savršeniji i da postaje mnogo pametniji i efikasniji od ljudske vrste, te je čovjek “druga najpametnija vrsta na planeti” Zemlji.

Veganka postala mesojed: “Morala sam spasiti sopstveni život”

ALMA Jade Chanter od 13. godine života bila je veganka. Hranila se isključivo namirnicama biljnog porijekla jer su je šokirale videoporuke boraca za prava životinja.

7 stvari koje uveče rade uspješni i odmorni ljudi

Razmislite malo – šta generalno radite pred spavanje? Ako ste kao većina ljudi, onda vaša večernja rutina vjerovatno podrazumijeva gledanje TV-a, korišćenje kompjutera ili provjeravanje društvenih mreža na telefonu, što je, kažu naučnici, jedan od najboljih način da sebi uništite san, jer plava svjetlost koju ovi uređaju emituju razbuđuje. Uspješni ljudi, koji generalno ne vole da bacaju vrijeme i zaista se prema svakom danu ophode kao prema novoj prilici (a stvarno je glupo da protraćite tu priliku jer ste umorni i neispavani) to znaju jako dobro, pa zato imaju potpuno drugačije navike pred spavanje.