hirdetés
hirdetés
2019. január. 17., csütörtök - Antal, Antónia.
hirdetés

Amerikai kutatók olyan módszert dolgoztak ki, amellyel vérképző őssejtek úgy módosíthatók, hogy visszafordítsák az IPEX nevű autoimmun tünetegyüttest kiváltó genetikai mutációt.

A hagyományos onkológiai kezelésre nem reagáló, sebészileg el nem távolítható primer és áttétes májdaganatokban szenvedőknek adhat új reményt.

Őssejt-transzplantációval sikerült lelassítani a szklerózis multiplex betegség súlyosbodását a kór relapszáló-remittáló típusa esetében.

Öt napon belül kell dönteniük az intézmény dolgozóinak: vállalják a honvédségi státuszt vagy elveszítik a munkájukat, írja a Népszava.

Egy svéd nő a világon először lett terhes robotasszisztált méhátültetés után, írta a GyártásTrend.

PR-cikk

 

A teljes gyógyulás a cél

A major depresszió korszerű kezelése

A korszerű kezelés lényege a korszerű szemlélet jegyében felállított diagnózis, a korszerű antidepresszívum választása, majd beállítása és a gyógyulási folyamat végigkövetése a teljes funkcionális gyógyulásig, illetve a gyógyult állapot stabilizálódásáig. Ehhez a korszerű antidepresszívum-paletta mellett folyamatos terápiás figyelemre, szakmai tudatosságra van szükség.

 

 Tovább a cikkre >>>

A D-vitamin hiányállapotának a megelőzésében és orvoslásában helyet kaphat a magnézium-szupplementáció, közölte a PharmaOnline.

Angol nyelvű kar létrehozásáról döntött a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem szenátusa.

Az átalakítás idejére a Freud életét és munkásságát bemutató bécsi tárlat néhány épülettel arrébb költözik.

Kompetencia, tudás, és ismeretek híján nem kellene beleszólni az egészségügy dolgaiba, de legalábbis egyetlen szabályt be kellene tartani: Nil nocere – azaz, ne árts!

PR-cikk

 

Az adherenciát és a betegbiztonságot egyaránt javítja az EESZT

 

 A páciens útjának szoros nyomon követését is lehetővé   teszi a klinikusok számára az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT), ami a gyógyítás mellett a beteg-együttműködést is eredményesebbé teheti.

 

Tovább a cikkre>>>

Mióta a minisztérium január 7-én utasított három sürgősségi ellátót, hogy növeljék az akut alapellátási egységben a személyi kapacitásokat, minden triázskategóriában gyorsabban, vagy várakozási idő nélkül látják el a betegeket az ország valamennyi sürgősségi osztályán – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Kásler Miklós. Késő délután szerkesztőségünkbe helyreigazítási kérelem érkezett.

Amikor egy 12 éves birminghami kisfiú látta, hogy mennyi cukor van a kedvenc üdítőjében, egy kísérletet kezdett, amelybe bevonta a családját is.

A sürgősségi betegellátást érintő változtatások miatt kialakult véleményszkander szinte minden réteget, minden szaksajtóst, nem szaksajtóst és minden hozzá nem értőt megmozgatott.

books.medicalonline


hirdetés

cheap Ncs hydro flask Water bottle cheap Ncs tumi backpack cheap Ncs anello backpack Ncs Shopping NCS European websites NCS European News Web cheap Ncs swissgear backpack Ncs National news Ncs's News NCS European News Web