hirdetés
hirdetés
2019. július. 24., szerda - Kinga, Kincső.
hirdetés

Mindazok, akik közvetlenül, vagy akár közvetve részt vesznek a beteg gyógyításában, tehetnek azért, hogy egészségesen gyógyuljon – mondja dr. Barcs István, a Semmelweis Egyetem ETK Epidemiológiai Tanszékének vezetője.

Három szakterületen négy kutatási program indul az SZTE-n az NKFIH tématerületi kiválósági programjának 1,7 milliárd forintos támogatásával.

A 2020-as költségvetésben nemcsak a családok támogatására jut magasabb összeg, mint 2010-ben, de több pénzt fordítanak az egészségügyre is.

A kérdés csak látszólag egyszerű, a Portfolio írásából pedig az is kiderül, hogy pontos válasz nem is feltétlenül adható rá.

A videójáték-függőség nyomán kialakuló komorbid testi és lelki zavarokat egyaránt fontos kezelnünk, erősítve a preventív szemléletmódot is.

TÁMOGATOTT TARTALOM

A MONALEESA-2 vizsgálat eredményei, alcsoportelemzések

A GLOBOCAN-2018, (International Agancy for Research on Cancer) adatai szerint az emlőrák a nők körében évente újonnan felfedezett daganatok 24,2%-a, világszerte mintegy 2 millió nő szembesül vele minden évben. Ismert, hogy 75%-ban hormon pozitív HER2-negativ emlőrákról van szó, és ezek egy része már a felismeréskor előrehaladott, metasztatikus betegség.

Tovább a cikkre >>

Dr. Kellermayer Miklós, az SE ÁOK július 1-jével kinevezett dékánja a curriculum reform teljes körű bevezetését tartja a legfontosabb feladatának.

Kínai kutatók a hallásvesztéshez köthető újabb gént azonosítottak, az eredmény új kezelések kidolgozását teheti lehetővé, írja a hvg.hu.

Az unió 79 milliárd forintot szán kutatás-fejlesztési és innovációs programokra, mondta a Magyar HÍrlapnak Csuzdi Szonja, az NKFIH osztályvezetője.

A cluster típusú fejfájás profilaxisában eredményre vezethet a prednizolon alkalmazása, derül ki a PharmaOnline összeállításából.

Egy több mint egymillió beteg adatait felhasználó kutatás során kimutatták, hogy a színesbőrű, 40 évnél fiatalabb nők között magasabb a tripla-negatív emlőrák kialakulásának gyakorisága.

Amerikai kutatók amiotrófiás laterálszklerózisban (ALS) szenvedő betegekben a motoneuronok új, korábban nem ismert típusát azonosították, ami potenciális gyógyszercélpontként szolgálhat a jelenleg gyógyíthatatlan betegség kezelésében.

Amikor úgy érezzük, érzelmileg, mentálisan és fizikailag is teljesen kimerültünk a szerettünkről való gondoskodásban, nagy valószínűséggel a kiégés felé tartunk.

books.medicalonline


hirdetés

X videos cheap gymshark clothes Cheap Nike Shoes wholesale Cheap jerseys cheap yeti cups cheap tumi backpack cheap fjallraven backpack wholesale Soccer jerseys cheap RayBan Sunglasses wholesale Nfl jerseys Wholesale NBA Jerseys wholesale the north face backpack cheap anello backpack Dynamo, Kiev cheap hydro flask cheap off white wholesale Ncaa jerseys wholesale Nhl jerseys cheap Mobile phone cheap Oakleys Sunglasses
Wholesale jerseys |