login |

Emlékeztető: A kúria 2. évad

2019. 01. 19. 20:13 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: ajánló

“Ma”. 00:00. Comedy Central. Another Period – 2×01-02

Emlékeztető: A Dal 8. évad

2019. 01. 19. 19:09 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: ajánló,hazai termék,reality

Ma. Duna. 19:30. A dal – 8×01 (promó)

Uspjeh / Success / Siker: az 1. évad

2019. 01. 19. 15:20 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: Európa is létezik,kritika

Emberek nélkül minden szebb.

Az HBO Europe igencsak aktív volt a tavalyi év vége felé, hiszen amellett, hogy az Aranyélet a 3. évadjával jelentkezett, a románok bemutatták a Hackerville-t (nemsokára jön az évadkritika), a lengyelek az Elvakít a fényt (kritika hamarosan), és megérkezett ez a horvát sorozat is, amely a Siker magyar címet viseli.

Bevallom, a sorozat felütése, valamint az alapkoncepciója engem azonnal megnyert, így annyira nem csodálom, hogy a 6 részes első szezon is kifejezetten bejött, kellemes néznivalónak bizonyult. A stílusa mindenképp kuriózum lesz az amerikai szériákhoz szokott szemeknek, de abban nem vagyok biztos, hogy elegendőnek fog bizonyulni a junkie-k között a közönségsikerhez. Az viszont biztos, hogy az HBO GO-n, hetek óta a legnézettebbek között van, szóval az átlagnézőnek bejött.

A sorozat egy előadással kezdődik, melynek szónoka közli közönségével, hogy most 6 lépésben (6 részben) bemutatja nekik a sikerhez vezető lépcsőfokokat. És ezzel el is indul a visszaemlékezés, melyről azon nyomban kiderül, hogy négy átlagember összefonódó sorsáról fog szólni, akiknek egyike maga a szónok.

Más kérdés, hogy a mesélőnk (aki csak a keretben, az epizódok felvezetésében monologizál, egyébként nem) saját történetében nem tűnik egy cseppet sem sikeres embernek, inkább egy lakása elvesztésétől rettegő munkanélkülinek – a többiek között ott van egy sikeres építkezési vállalkozó, egy nem túl boldog házasságban élő, hivatalnok anyuka, illetve egy, a részeges apjával élő, devianciára hajlamos, kicsapongó tinicsaj. De akkor hogy fordítja meg az életüket egy tragédia?

Ha azon túllépünk, hogy a viszonylag rövid idő alatt játszódó történet során az egymás mellé sodort (bár tudtukon kívül korábban is egymás mellett élő) idegenek némi kezdeti húzódozás után extrém, már-már valószerűtlenül erős sorsközösséget alakítanak ki egymással, akkor érdekes lesz látni, hogy miképp van kihatással a dolog egész életük folyására – nem csak úgy, hogy veszélybe sodorja őket, hanem annak más aspektusaiban is, például a magánéletükben.

Szokás szerint kiemelhetném, hogy ahhoz, hogy mindez érdekes és élvezetes legyen elég sokat ad a K-EU-s közeg. Az elég profi látvány közepette az akár magyarnak is eladható lakótelepek, falusi életképek, vagy az ismerős maffiózó archetípusok. És bár nem hiszem, hogy mindenkiből olyan hatást vált ki, mint belőlem, az, hogy minden epizód egy horvát nyelvű énekszámmal zárult, az nagy plusz pontot érdemel. Igen, Európa is létezik!

Bár itt annyira nem volt gondom a machinációk egyik tárgya kapcsán, de a bűnügyi sorozatok esetében az egyik vesszőparipám az, hogy “csak ne ingatlan legyen!”, mert annyi érdekesebb disznóság létezik. Emlékszem, anno a Person of Interest első részeiben is ingatlanos volt a heti bűnügy (aminél nem sok érdektelenebb van), de most kifejezetten feltűnő volt, hogy nem csak az Upsjeh-ben, de a Hackerville-ben, sőt, még az Aranyéletben is központi szerepet kapott egy építkezés és annak körülményei. Egy kis változatosságot kérnék, ha lehet!

Ha már Aranyélet, akkor azért jelezném, hogy szemben mondjuk a lengyel Elvakít a fénnyel (Blinded By Light), vagy akár az Aranyélettel, az Uspjeh nem megy át extrém durvulós, erőszakos sorozatba, tehát nem az lesz a fő vonzereje, hogy a végsőkig elmennének benne vagy határokat feszegetnének. Igen, van benne fegyver meg gyilkosság, illetve a pilotban egy elég nyers, erőszakos jelenet, de összességében bőven megmarad közönségbarát darabnak.

Amellett, hogy az Uspjeh fő karakterei elég erősek, meglepett, hogy még a nem túl szimpatikusnak beállítottakat is képes voltam megkedvelni. Azt viszont sajnáltam, hogy bár az egész sorozat magas hőfokra van tekerve, és a szereplők folyamatosan hihetetlen nagy stresszhelyzetben cselekszenek, valahogy nem jön át a tét nagysága.

(Most hirtelen visszakoznék is a karakterekkel kapcsolatban, mert lehet, hogy inkább a színészeket kellett volna említenem. Nem tudom, de alapvetően kettős érzés van benne, ugyanis bár látjuk, hogy reagálnak a szereplők a necces helyzetre, a jellemükről nem sokat tudunk meg, mint ahogy arról sem, hogy ki miért olyan, amilyen, illetve minek köszönhetőek az aktuális életkörülményei. Nem biztos, hogy efféle dolgokkal érdemes lett volna lelassítani a sorozatot, de mindenképp érdemes megjegyezni.)

Mármint, amikor belegondoltam, akkor felfogtam, hogy a börtön fenyegetése elég súlyos dolog, de valahogy a sorozatban bagatellebbnek látszanak a problémáik, nézőként folyton úgy éreztem, hogy kissé túlkomplikálják a dolgokat, és könnyebben kibújhattak volna a csávából, akár a rendőrség segítségével, akár a befolyásosabb szereplőknek való színvallás révén.

Persze egy sorozat azért sorozat, hogy minél drámaibb szituációkat prezentáljon, szóval simán megbocsátottam ezt is az Uspjeh-nek, hiszen összességében lazán magába szippantott és lekötött ennek a négy embernek a sorsa. Arról mondjuk meg voltam győződve, épp ezért kicsit sajnáltam is, hogy ez az alapfelállás nem nagyon ad lehetőséget a sztori megcsavarására, de mégis sikerült egy WTF-momentumot becsempészni a vége felé. Ami, bár egy kicsit azért csalás volt, de nagyon jól működött, és attól a pillanattól kezdve a fenyegetés is kézzelfoghatóbbá vált.

Éppen ezért sajnáltam, hogy az erős felvezetés ellenére pont a finálé pukkadt ki. Ide-odakanyarogtak a karakterek, tartottak a végső pont felé, de mind az addig vezető út (az egyre több véletlennel), mind az a bizonyos pillanat kissé összecsapottnak tűnt, Talán valami 5-6 perec volt hátra az egész részből, és még mindig gőzöm sem volt arról, hogy mit akarnak a Négyek, ami pedig végül a trigger volt, kvázi a csúcspont, teljesen snassz lett. Nem éreztem, hogy bármiféle katarzist kaptunk volna, pedig egy ilyen csávából való kitörés igencsak felszabadító érzés kéne, hogy legyen.

A zárás erőtlensége és esetlegessége ellenére a szezon igen kellemes meglepetést okozott, és biztos vagyok abban, hogy ha lesz 2. évad, akkor ott leszek a kezdésnél. A nagy kérdés persze az, hogy miről fog szólni. Nyilván egy kiskapu nyitva maradt a mostani szezon végén, de nem tudom, hogy az általa kínált lehetőségek hordoznak-e magukban egy erős történetet anélkül, hogy repetitív lenne a megvalósítás.

Nuzzle Whaaa? w/ Baker Mayfield

2019. 01. 19. 13:30 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: talkshow,video

Ez az a James Corden-játék, amiben bekötött szemmel, csak az arcukat használva kell megállapítani a résztvevőknek, hogy mi a fenét tartottak eléjük. A tovább mögött kiderül, hogy kinek mennyire ment?

Tovább…

Pikachu nyomoz

2019. 01. 19. 13:15 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kampány,mozifilm

Alapból a Pokémon, mint téma nem érdekelne, de ami nyomozással kapcsolatos, az már igen. Így lehet, hogy még a Detective Pikachu-ra, vagyis a Pikachu nyomozóra is be fogok fizetni? Az előzetes után itt a teaser plakát hozzá.

UPDATE: Hopp, most látom, hogy nem tettem ki az előzetest. Sebaj, majd holnap.

Star Trek: Discovery: kezdett a 2. évad

2019. 01. 18. 22:01 - Írta: human

18 hozzászólás | kategória: kritika

Egy dolog biztos, ebben a premierben a látvánnyal nem spóroltak. Simán ütötte az előző évad kezdését ilyet szempontból. Mondjuk a fő sztorit kisebb lendülettel rúgta be.

Tényleg, nem is írtam összegzést az első szezonról, szóval kontextusnak azért ide helyezném, hogy nekem eléggé bejött. A finálé is. De főleg előtte az, hogy megettem a red herringet, mert a tényleges fordulat olyasmi volt, amit ilyen “tipikus” popcorn sorozattól ritkán szívok be. Ezekkel a pozitív érzésekkel ültem most a premier elé.

És azt kell mondanom, hogy továbbra is tetszik a Discovery. Bár tény, hogy az átívelő szálat lassan alapozzák, viszont ez a mentőakciós “heti küldetés” tök szórakoztató volt. Pár napja próbáltam a nálam nagyobb, vagyis tényleges Trek-rajongó barátomat rávenni egy podcastes beszélgetésre, amibe nem ment bele, viszont tök meglepett, hogy neki tetszik ez a sötétebb hangulat, pedig úgy vettem észre ez a kisebbségnek jön csak be az ősrajongók között.

Teljesen igaz az, hogy el kell fogadni: ez az új Trek. A The Orville a hülyülések mellett inkább a nosztalgia húrjait pengeti, de maga a franchise a mozifilmekkel is oda ment, ahova ez a sorozat. És itt jobban elfér a komorság, a BSG reboot felidézése, mint mondjuk a Stargate Universe-ben.

És ha ilyen szórakoztató a megvalósítás, akkor pedig még inkább maradok majd. Mármint nyilván a JJ Abrams által rendezett első Treket nem tudja megugrani, ott a hangtalan zuhanás valami eszméletlen, de azért ez az aszteroidára szállás (sokaknak persze ez a Dead Space-t idézte) is gyönyörű volt. A pilottal ellentétben most az arányok is stimmeltek.

Amúgy a Star Trek: Discovery egyike azoknak a sorozatoknak, ahol valahogy nem bírom a főszereplőt, és még ennek ellenére is képes vagyok nézni. Gondolom, idén még több régi rajongó fog kiakadni, hiszen jó pár legendás figurát láthatunk majd viszont új megközelítésben.

Viszont némi funt is beígértek az új co-kapitány szájából a néző felé idézve. Amúgy a red shirt poénért csak azért nem kapnak pontot, mert túl szemet szúróan erőltették, az lett volna furcsa, ha mégis ő hal meg.

Amikor az asszisztensek megerőltetik magukat

2019. 01. 18. 20:13 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: ilyenek voltak,Kanada odavág

Akkor olyan nevek kerülnek bele a mobilok kontaktlistájába, mint a Burden of Truth egyik részében.

Endre bá legjobb beszólásai

2019. 01. 18. 19:10 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: hazai termék,video

Vége az Aranyéletnek, végig rágtunk minden epizódot (3×013×023×033×043×053×063×073×08), egyelőre nincs szó spinoffról, viszont ez az a pont, amikor jól esik nosztalgiázni, felidézni a korábbi évadokat. És van is mivel, mert az HBO korábban kiadott pár jópofa videót – a tovább mögött például Hollós legjobb beszólásait lehet végignézni.

Tovább...

Future Man: kezdett a 2. évad

2019. 01. 18. 18:40 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika

I give that entrance two stars.

Az egyik legelborultabb, legviccesebb, blabla, tudjátok úgy is, hogy mekkora királyság volt helyenként a Future Man első szezonja – amellett, hogy azért bőven lehetett tapasztalni benne egyenetlenségeket is. De a lényeg, hogy az időutazós komédia alapkoncepciója és merészsége, ahogy minden részbe zsúfoltak valami WTF-pillanatot, kötelezővé tette. Most pedig itt a folytatás.

Vagyis már jó ideje itt van, és tudom, hogy jó páran már a végére is jártak a második szezonnak, de ki tudja, milyen tempóban fogok haladni, szóval míg nem érek el a végére, szerintem egy évadnyitós írás nem árt, hogy spekuláljunk az idei irányról, illetve a gyorsan darálók kibeszélhessék a teljes szezont.

Az az igazság, hogy a premier kapcsán tényleg csak spekulálni lehet, mert ahogy azt a címe is mutatta (Countdown to a Prologue), az egész csak egy prológus volt az évad elé, kaptunk egy kis (illetve elég sok) Josh (vagyis Joosh-t), hogy lássuk, mi a fene van éppen vele, hogy aztán persze végig kétségek között lebegjünk, és talán a rész végére sem derült ki a válasz a kérdésre.

A disztópikus megközelítés nyilván rejt magában potenciált, mert aztán az időutazás révén úgysem annyira fontos az, hogy milyen a jelen (vagy a jövő) állapota.

A prológ jelleg ellenére jó volt látni az ismerős arcokat (persze még jobb lesz majd, ha valójában sor kerül a viszontlátásra), és pár jóféle vendégszereplő is feltűnt, majd kiderül, hogy ők mennyit lesznek benne az idei szezonban.

Szóval kíváncsi várom a folytatást. Vagyis nyilván nem várom, mert nem kell várnom, inkább azt várom, hogy végre elkezdjem nézni a 2×02-t. Miért is nincs itthon Hulu?

Call me Josh.

Mi volt a hét csalódása?

2019. 01. 18. 17:10 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: a hét kérdése

(Múlt heti csalódások.) A Gotham – 5×01 és 5×02 mellett van akinek pont a hype-osabb You – 1×01 volt csalódás most, hogy a Netflix-en is elérhető az őszi közönségkedvenc, vagy épp a Doctor Who újévi különkiadása. És most? Ne feledjétek, nem feltétlenül a legrosszabb részeket keressük, hanem a jó és/vagy nézős sorozatok várakozásokat alulmúló epizódjait.

Melyik sorozat melyik epizódja okozta neked a LEGnagyobb csalódást a héten? Miért?
(Egy válasz elég. És kerüljétek a spoilereket, ha lehet.)

Melyik volt a hét legjobb sorozatepizódja?

2019. 01. 18. 17:00 - Írta: human

30 hozzászólás | kategória: a hét kérdése

(Legutóbbi kedvenceitek.) Az élre nagyon könnyedén érkezett meg a Ray Donovan – 6×11, mögötte a Brooklyn Nine-Nine – 6×01 villogott a költözése után, és a sort a Luther 5. évadja zárta.

Úgy látom, az országos sorozatok még nem találtak magukra a szünet után, vagy el sem indultak egyelőre. Viszont így legalább külön érdekes lett a dobogó! Mi jót láttatok az elmúlt napokban, melyik sorozat hozott olyan epizódot, amit vétek lett volna kihagyni? Csak EGY választ kérünk.

Melyik volt az általad látott legjobb sorozatepizód a héten?
(Ne csak egy címet és epizódszámot írjatok, hanem pár/sok keresetlen szót is.)

Már nézhető a Wayne első része

2019. 01. 18. 15:03 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: video

Immáron YouTube Premium a neve (sokáig ugye Red volt), viszont továbbra is ingyenesek a sorozataik kezdései. A Wayne-ről épp most írtam, szóval aki megnézné az első részt, az a tovább mögött meg is teheti rögtön. 4 millióan már látták.

Tovább…

Previous PostsNCS European News Web cheap Ncs yeti cup cheap Ncs swissgear backpack free sex movie NCS European websites Ncs's News cheap Ncs fjallraven backpack cheap Ncs gymshark Yoga clothing Japan porn video cheap Ncs hydro flask Water bottle