Budapest legjobb sörözője csepeli

2019. június 13.

Ismét gratulálhatunk a Rizmajer sörháznak

Csepel.info

Rizmajer sörház

Szerdán volt a Budapest Nightlife Awards ‘19 díjátadója, ahol a Rizmajer sörházak is átvehettek egy díjat – írja Facebook oldaluk.

És nem is akármilyen az a díj: a közönség szavazatai alapján a Rizmajer Kézműves Sörház és a Rizmajer Sörház – Blaha lett Budapest legjobb kézműves sörözője!

Folytatás »

Új parkot avattak a Széchenyi Iskola mellett

2019. június 12.

Csepel.hu

Ünnepélyes keretek között felavatták a Brenner János parkot és a vértanú papnak emléket állító szobrot. Az eseményen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Wittner Mária Csepel díszpolgára, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek és dr. Szeles Gábor jegyző is.

Borbély Lénárd polgármester kiemelt tisztelettel köszöntötte az ünnepségen Mádl Dalma asszonyt és Brenner József atyát, a vértanú testvérét is. Beszédében rámutatott, az önkormányzat az elmúlt években nagy hangsúlyt fektet arra, hogy Csepelen ne csak a fizikai, de az erkölcsi és a szellemi tér is megújuljon.

Folytatás »

Bővült a klub: a DK csepeli elnökét is elítélték

2019. június 6.

Csepel.info

Horváth Gyula a szintén elítélt Szenteczky Jánossal (fotó: Facebook)

Folytatólagosan elkövetett becsületsértés miatt elítélték Horváth Gyulát, a csepeli Demokratikus Koalíció elnökét – értesült a Csepel.info.

A Gyurcsány-párt politikusa a bíróság szerint a csepeli rendelőintézet vezetőjét gyalázta több alkalommal – információink szerint például munkásőrnek nevezve őt. (Ehhez képest úgy tudjuk, hogy a rendszerváltás előtt éppen Horváth Gyula politizált MSZMP-KISZ vonalon.) A bírósági ítélet első fokú, és megrovásban részesítették a politikust. A rendelőintézet vezetője súlyosbításért fellebbezett. Folytatás »

Autók Csepelről

2019. június 16.

Autószektor.hu

FIAM túrakocsi a csepeli telepen, a kormánynál Szmick Viktor

A hazai járműtörténelemben elsősorban a Csepelen gyártott motorkerékpárok töltöttek be jelentős szerepet. Ám a Weiss Manfréd Acél- és Fémművek Rt, a Csepel Vas és Fémművek elődvállalata az 1920-as években autókat is gyártott – írja bejegyzésében az Autószektor.hu, melynek egy részét alábbiakban olvashatják.

Múlt év végén elindult a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Korbuly család történetéről szóló virtuális kiállítása. Ennek apropóján már írtunk a Weiss Manfréd gépkocsi-gyártási törekvéseiről. Most, hogy a Múzeum Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményében megnyílt a Korbuly család hazai ipartörténetben játszott szerepéről szóló kiállítás, amelyen a Múzeum Weiss Manfréd mentőautója is megtekinthető, érdemes visszatérni erre a témára. Folytatás »

„Kajla útlevéllel” júliusban minden alsós ingyen utazhat a magyar vasúton

2019. június 16.

Kajla.hu, PécsMa, csepeli Móra Ferenc Általános Iskola, Csepel.info

A Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésben a Magyar Turisztikai Szövetséggel 2019 nyarán nagyszabású, országos kampányt indít, melynek célja, hogy a magyar gyermekek jobban megismerjék hazájukat, ezt segítve ingyenesen utazhatnak Magyarország teljes vasúthálózatán júliusban „Kajla útlevelükkel” – írja a PécsMa hírportál.

Kajla egy magyar vizslakölyök, aki gazdáinak sok fejtörést okoz, roppant kíváncsi és mindig elkóborol. Őt követve-kutatva Kajla minden gyermek „idegenvezetőjeként” segít a kicsiknek, hogy minél több csodát megismerhessenek Magyarország nevezetességei közül. Folytatás »

Két hétvégén nem közlekedik a H7-es HÉV

2019. június 15.

Mr. Gabee, Csepel.info

Mr. Gabee információi szerint karbantartási munkálatok miatt két hétvégén (2019. július 6-8. és 12-14.) a H7-es hév Boráros tér és Csepel között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak. 

H7-es jelzéssel a Boráros tér H (23E járat végállomása) és Szent Imre tér között hévpótló autóbusszal utazhatnak. Szent Imre tér és Csepel végállomás között a 38 / 38A / 138 /238-as autóbuszokkal utazhatnak.

Faültetés a Zsongás Tagóvodában

2019. június 14.

Borbély Lénárd/Facebook, Csepel.info

A Zsongás Tagóvoda ovisainak szülei nemrég felkerestek minket, hogy szeretnének fát ültetni az elballagó ovisoknak az intézmény L udvarán. Ezt a remek kezdeményezést természetesen támogattuk. A fát, illetve a szükséges eszközöket és szakembereket biztosítottuk. Köszönöm a megkeresést és gratulálok az ötlethez és a megvalósításához – írja Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a Facebook oldalán.

Az eseményen készült fotókat bejegyzésünkben tekinthetik meg.  Folytatás »

Ez a nő kínozhatta halálra az állatkerti teknőst

2019. június 13.

Police

A rendőrök keresik azt a nőt, aki a Fővárosi Állat- és Növénykertben megkínzott egy görög teknőst.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága 01140/1778/2019. bűnügyi számon nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt.

Folytatás »

Baleset történt a Szabadság utcában

2019. június 13.

Mr.Gabee, Csepel.info

B. Gyula információi szerint baleset történt csütörtökön délután Csepelen a Kölcsey utca és a Szabadság utca kereszteződésében.

A balesetben több autó ütközött össze. Sajnos az eset az elsőbbségadás elmulasztásából történt. A mulasztó nem akarja elismerni a helyszínen felelősségét, ezáltal nagy mértékben akadályozza a csomópont közlekedését.

Strandfelújítás: elúszott a vállalkozó

2019. június 13.

Csepel.hu

A vállalkozó hibájának róható fel a csepeli strand nyitásának elmaradása, tudtuk meg a Csepeli Városgazda két műszaki ellenőrétől, akik úgy vélik, a felújítást végző cég valószínűleg túlvállalhatta magát a közel 500 milliós feladattal. Ezt jól jelzi, hogy 40 százalékos készültségi szintet sem tudták produkálni az előírt részhatáridőre, noha a bontásra és az építésre volt közel hat hónapjuk.

A tavalyi több száz milliós strandfelújítás után az idei évre az önkormányzat a leromlott állapotú öltözők, valamint a főbejárat teljes megújítását tűzte ki célul. A munkák elvégzésére közbeszerzést írtak ki. Az eljárást követően, 2018. december 7-én kötött szerződést a megrendelő, vagyis a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. az Intech Installációs Technológia Szerelő és Szolgáltató Kft.-vel. A cégnek a kivitelezés mellett a tervdokumentáció elkészítése is a feladata volt.

Folytatás »

Szombaton kezdik felújítani a Popieluszko utcát

2019. június 12.

Csepel.hu

Június 15-én kezdik el felújítani a Popieluszko utcát, a munkálatokat legkésőbb augusztus 28-ig szeretnék befejezni – mondta Süle László, a Csepeli Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója azon a lakossági fórumon, amelyet a családsegítő közösségi házban rendeztek meg június 11-én.

A kerületi utak felújítása annak a programnak a része, amelyet Borbély Lénárd polgármester hirdetett meg Csepel új utakon címmel két évvel ezelőtt. A városvezetés célja, hogy minél több utat rendbe tegyenek, leaszfaltozzanak, a lakókat pedig első kézből tájékoztassák a fejleményekről. A fórumon részt vett Czibulyáné Szonday Szilvia, a körzet egyéni képviselője.

Folytatás »