A csepeli nyugdíjas és családi hajókirándulások időpontjai – jelentkezési határidőkkel!

2019. március 19.

Csepeli Hírmondó/Facebook

A csepeli nyugdíjas és családi hajókirándulások időpontjai – jelentkezési határidőkkel. Kattintsanak a képekre az olvasható méretért!

csepeli hírmondó

Csepelen több mint 7 kilométer földutat aszfaltoznak le

2019. március 13.

MTI, Magyar Nemzet, Csepel.info

Korábbi fotó egy polgármesteri bejárásról

Csepelen több mint 3 milliárd forintból összesen 7,3 kilométer földutat aszfaltoznak le a fővárosi útépítési program keretében 2019-ben, az érintett utcákban kiépítik a járdákat, a kocsibeállókat és a vízelvezetést is megoldják – jelentette be Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) XXI. kerületi polgármester keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
A polgármester a kerület leghosszabb, 2,5 kilométeres aszfaltozásra váró utcájában, a Királyerdő utcában tartott eseményen elmondta: 2010-ben még több mint 50 kilométer földút volt a kerületben, azóta az önkormányzat saját erejéből és támogatásokból leaszfaltozott több utat is, így ma 34 kilométer földút van Csepelen. Mint mondta, a Királyerdő utca Csepel és Dél-Pest legutolsó utcája, de nemcsak a kerület, hanem a főváros és a kormány is figyelmet fordít rá, hiszen ezt is leaszfaltozzák.

Folytatás »

Csepelen rajtol el a főváros földutakat megszüntető programja

2019. március 20.

Magyar Építők

A XXI. kerület rekordtámogatást nyert el a programban, melynek részeként megújul a kerület leghosszabb, 2,5 kilométeres utcája, a Királyerdő utca is.

Csepelen összesen 7,3 kilométer földutat aszfaltoznak le több mint 3 milliárd forintból a fővárosi útépítési program keretében az idei évben. Az érintett utcákban kiépítik a járdákat, a kocsibeállókat és a vízelvezetést is megoldják. Folytatás »

Képmentő: így pusztított Csepelen a 2004-es nagy vihar

2019. március 20.

Csepel.info

Az Áruház – ma Görgey – tér hatalmas fákkal volt tele, ezek közül több kidőlt: a fákat a szocialista vezetés kivágta

Tetőket szakított le, fákat csavart ki, repülőt, helikoptert borított, néhol tojás nagyságú jégdarabokkal bombázott az elképesztő erejű vihar 2004. június 9-én. Ön is emlékszik? Ez volt az első abban a sorban, ami azóta két-három évente ismétlődik, és 2006. augusztus 20-án öt emberéletet követelt.

A 2004-es nagy vihar Csepelt különösen durván érintette: mutatjuk az akkori képeket. Folytatás »

Te szedd: tavaly 290 millióba került az illegális szemetelés Csepelen

2019. március 20.

Csepel.info, Facebook

Előtte és utána: több olyan pont van Csepelen, ahová folyamatosan hordják a szemetet – a felújított Daru-domb környékén is van ilyen

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára fiatalokkal, a csepeli Fidesz és Fidelitas tagjaival csatlakozott a Te szedd akcióhoz a Kis-Duna parton. Borbély Lénárd polgármester sokkoló adatokat tett közzé: az illegális szemétlerakás több mint 290 millió forintjába került tavaly a csepeli adófizetőknek.

A polgármester a tervezett csepeli iskolafelújítási program bejárásán vett részt, amely után Facebook oldalán közölte: ez az összeg tartalmazza az emberek bérét, akik elviszik a szemetet, a gépjárművek költségét, valamit az illegális szemét legális lerakását egy szeméttelepen. Folytatás »

Kevesebb politikus lesz Csepelen ősztől

2019. március 20.

Index, Csepel.info

A hűtlen kezelés, magánokirat-hamisítás és becsületsértés miatt elítélt, MSZP-s Takács Krisztián (balra) szelfizik Bangóné Borbély Ildikóval (jobbra), míg a háttérben Horváth Gyula, a szövetséges DK csepeli elnöke beszédet mond néhány szimpatizánsnak

Pár nappal ezelőtt hisztérikus sajtótájékoztatót tartott Bangóné Borbély Ildikó. Az MSZP Kabán élő politikusa remegő hangon közölte, hogy kevesebb politikus lesz Csepelen a bejelentett lakosságszám csökkenése miatt, és ez szerintük választási csalás.

Az ellenzéki Index nagy erővel csapott a lehetőségre, hogy páros lábbal szálljon bele a kormánypártba. Ám hamar rájöttek, hogy csak a szokásos MSZP-s átveréssel van dolguk – amin úgy tűnik most berágtak. Bangóné ugyanis teljesen más adatokat használt fel és másról is beszélt a sajtótájékoztatón, mint ami a valóság. A szocialisták azért kerülhettek nehéz helyzetbe, mert hónapok óta tárgyaltak a többi ellenzéki párttal az önkormányzati választásokhoz kapcsolódó pozíció-osztozásról, amit most az elejétől újra kell kezdeniük, méghozzá kevesebb kiosztható pozícióval. Az alábbiakban Fábián Tamás és az Index cikkét idézzük. Folytatás »

Március 20: A boldogság világnapja

2019. március 20.

444, HVG, Mr:Gabee, Csepel.info

Az ENSZ 2012. június 28-i közgyűlésén nyilvánította a boldogság világnapjának március 20-át. A boldogság nemzetközi napjának ötlete a kis himalájai buddhista királyságtól, Bhutántól származik. Az ázsiai ország a világon elsőként vezette be a bruttó nemzeti boldogság fogalmát lakosai jólétének mérésére, mondván, hogy az többet elárul, mint a bruttó hazai össztermék, a GDP.

Az ENSZ naptárában már 120 nemzetközi- vagy világnap szerepel, kezdve a vidéki nők napjától (október 15.) a dzsessz (április 30.) és a vándormadarak világnapjáig (május 14./15.). Március 20. egyébiránt a francia nyelvű népek nemzetközi napja is.

Elsősegély tanfolyam a csepeli óvodáknak

2019. március 20.

A szervezők a pedagógusok mellett a teljes alkalmazotti kört is bevonták a kurzusba

Csepeli Hírmondó/Facebook

Háromnapos elsősegély tanfolyam indult március 11-13. között a csepeli tagóvodák számára. A résztvevők 20 fős kiscsoportokban sajátíthatják el az újraélesztés technikáit. A programnak a Bóbita Tagóvoda ad otthont. A kurzust az Országos Mentőszolgálat dolgozói Kiss Dezső és Major János tartják. A szakemberek elsősorban a mellkas kompresszió és a félautomata defibrillátor alkalmazásával ismertetik meg a jelenlévőket.

Az elsősegélynyújtó tanfolyamot a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda vezetősége kezdeményezte az önkormányzat felé – tájékoztatta lapunkat Hirholczné Faragó Tünde intézményvezető. „Ebben a nevelési évben sajnos kétszer is előfordult, hogy kollégánk rosszul lett, életük a jelenlévők hozzáértésén, lélekjelenlétén múlt. Ekkor merült fel a gondolat, hogy hasznos lenne egy olyan elsősegélynyújtó képzést szervezni, ahol bemutatják a gyermek és felnőtt újraélesztés alapjait, megismertetik a résztvevőkkel a félautomata defibrillátor alkalmazását. A legfőbb cél, hogy vészhelyzetben segítséget tudjunk nyújtani, késleltessük az esetleges állapotromlást, megelőzzük a nagyobb bajt” – hangsúlyozta Hirholczné Faragó Tünde. Folytatás »

Bombakiemelés Budafokon – Információk a lakosság részére

2019. március 20.

Kormanyhivatal, Csepel.info, Mr. Gabee

A kép illusztráció

A Magyar Honvédség tűzszerészei szombaton emelik ki és hatástalanítják a Duna budafoki szakaszán megtalált két darab egyenként egytonnás robbanótestet.

A rendőrség a művelet idejére 1 kilométeres körben kiüríti a városrészt, valamint lezárja a 6-os számú főutat, és a MÁV Kelenföld-Érd alsó-Tárnok közötti szakaszán is szünetel majd a vonatközlekedés.
Folytatás »

Indul a Csepeli Művészeti Szemle

2019. március 19.

Csepeli Hírmondó/Facebook

Újra várja a tehetséges gyermekeket a Csepeli Művészeti Szemle, melynek megnyitóját a Fasang Árpád Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában tartották március 18-án. Idén több mint nyolcszázan jelentkeztek a március 19-29. között zajló szemlére, ahol újdonságnak számít a fotó kategóriában való indulás.

A megnyitónak otthont adó intézmény nevében dr. Szentkirályi Aladár Miklós intézményvezető, a rendezvénysorozat művészeti vezetője a vendégek között köszöntötte Borbély Lénárd polgármestert, Morovik Attila alpolgármestert és Tóth János tankerületi igazgatót. „A jövőnk, a kultúra továbbélése a mai felnőttek nevelésén, tanításán és példamutatásán múlik” – fogalmazott köszöntésében a művészeti vezető. Folytatás »

Egressy élőben a Fábry Showban

2019. március 19.

Mr.Gabee, Csepel.info

Az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola szervezési osztályának hosszas szervezőmunkájának köszönhetően az intézmény egyik jazz formációjának (Egressy Sextet) abban a megtiszteltetésben lehet része, hogy élőben léphet fel a Fábry Show zenei színpadán.

A felvétel időpontja: 2019. május 8-án lesz.

Forrás: Egressybeni.hu

Üzemanyagár-változás 2019.03.20-től

2019. március 19.

HolTankoljak.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

A gázolaj ára újra csökken szerdától, bruttó 3 forinttal literenként. A benzin ára most nem változik.

A hét közepén így a 95-ös benzin átlagára marad 366 forint, míg 1 liter gázolajat átlagosan 390 forintért tankolhatunk a hazai töltőállomásokon.