Legfontosabb témák

Többször és több napot töltöttünk külföldön a kora nyári időszakban, mint egy évvel ezelőtt. Pedig a pénzügyminiszter a 325 forintos euróárfolyam mellett marasztalta itthoni nyaralásra a magyarokat. A forint azóta tovább gyengült, a nyaralókat ez a tény nem tántorította el az egynapos külföldi kiruccanásoktól és hosszabb nyaralásoktól. A legtöbb magyar Ausztriába, Szlovákiába és Németországba utazott. Rengeteg pénzt hagytunk a németeknél, ők meg nálunk. 

Az italtöltő és csomagolástechnikai berendezéseket gyártó, németországi székhelyű Krones AG 15 milliárd forintos beruházással építette fel új termelőüzemét Debrecenben. A kormány 5,5 milliárd forint vissza ... ...

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárának jelenlétében adták át a pécsi Honsa Kft. legújabb csarnoképületét. A német tulajdonú vállalat összesen 3,2 milliárd forintos kapacitásbővítési beruházásának része a 1,9 milliárd forintos új csarnoképület. A Koller Csoport pécsi leányvállalatának szeptember 17-én átadott 4900 m2-es gyártó- és raktárépülete a cég nyolcadik csarnoka.

A németországi székhelyű Krones Csoport a tavalyi évben indította útjára azt a nagyszabású zöldmezős beruházását Magyarországon, amelynek eredményeképpen egy 40 ezer négyzetméteres gyártócsarnok és egy 3900 négyzetméteres irodaház valósult meg. A hivatalos megnyitón ott volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki beszédében köszönetét fejezte ki a Krones menedzsmentjének, hogy új gyárüzemükhöz Magyarországot választották.

A beruházás 500 új munkahelyet teremtett.

2017-ben 42 százalékra csökkent a visszaváltható üvegek aránya a megvásárolt innivalóknál, míg az eldobható palackok aránya nőtt - írta a Spiegel nyomán a 24.hu. A Szövetségi Környezetvédelmi Ügynökség ... ...

Az elmúlt években Magyarország sikeresen átállt a termelésorientált gazdaságról a technológiaorientált gazdaságra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Krones AG első, Németországon kívüli gyárának átadásán.

Az elmúlt években Magyarország sikeresen átállt a termelésorientált gazdaságról a technológiaorientált gazdaságra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Krones AG első, Németországon kívüli gyárának átadásán.

Az elmúlt években Magyarország sikeresen átállt a termelésorientált gazdaságról a technológiaorientált gazdaságra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Krones AG első, Németországon kívüli gyárának átadásán.

Németország mindent megtesz azért, hogy magáncégek ne bocsáthassanak ki az országban párhuzamos pénzt. Az újonnan jóváhagyott stratégia egyértelműen a Facebook által képviselt digitális fizetőeszköz gáncsolását ... ...

Miközben a balatoni önkormányzatok többsége vnemet mondott a magyar fejlesztésű elektromos jet-skire, a nyáron egy még nagyobb, hangosabb és erősebb hajó jelent meg a tavon: a hyperjet - számolt be a Népszava. ... ...

Alaposan felment a csepeli birkózócsarnok építésének ára, mert menet közben kiderült, hogy biztonságos ajtórendszer kell bele, a főbejárathoz pedig gyorskaput kell telepíteni.

Az óriási vihar miatt a német állami vasúttársaság kétszáz embernek engedélyezte, hogy a vasúti kocsikban aludjon a hannoveri főpályaudvaron.

Durva mélyrepülésbe kezdett a német autóipar, a termelés visszaesése a 2009-es válság időszakát idézi. Az autóvásárlási szokások átalakulása áll a háttérben, s ennek következményei alól az iparágban jelentősen ... ...

Lassan a szövetségi kiadások fele szociális célokra megy, és annak is a zöme a nyugdíjkassza kipótolására. Ennek ellenére kutatók úgy vélik, hogy az időskori szegénység a következő húsz évben csak nőttön nőni fog Németországban. Itthon sem feltétlenül megnyugtató a helyzet.

Bizonyos feltételekkel jóváhagyta az Európai Bizottság kedden, hogy a német E.ON felvásárolja a szintén német Innogy elosztási és fogyasztói megoldásokat kínáló üzletágát, valamint egyes villamosenergia-termelési eszközeit.

Átadták a német tulajdonú Honsa Kft. közel kétmilliárd forintos beruházással megépült új gyártó- és raktárcsarnokát kedden Pécsett.

A klímavédelmi intézkedések keretében sújtanák plusz pénzügyi teherrel a belföldi repüléseket.

A német szövetségi kormány nem ért egyet a Jordán folyó völgyének bekebelezéséről szóló izraeli tervvel - közölte Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben az MTI szerint. A német kormányfő II. Abdalláh ... ...

Bizonyos feltételekkel jóváhagyta az Európai Bizottság kedden, hogy a német E.ON felvásárolja a szintén német Innogy elosztási és fogyasztói megoldásokat kínáló üzletágát, valamint egyes villamosenergia-termelési eszközeit. A brüsszeli testület fenntartásokat fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy az összefonódás – az eredetileg bejelentett formájában – korlátozta volna a versenyt, például Magyarországon is. A versenyjogi aggályok eloszlatása érdekében ...

A német Keller csoport fejlesztette magyarországi gyáregységét, ez a cégcsoport legnagyobb üzeme.

Bizonyos feltételekkel jóváhagyta az Európai Bizottság kedden, hogy a német E.ON felvásárolja a szintén német Innogy elosztási és fogyasztói megoldásokat kínáló üzletágát, valamint egyes villamosenergia-termelési ... ...

Németország a bruttó nemzeti jövedelem 1 százalékában maximalizálná a tagállamok hozzájárulását a 2021 és 2027 közötti európai uniós költségvetéshez.

Az E.ON felvásárolhatja az Innogy egy részét, azonban ehhez néhány érdekeltségüktől szabadulniuk kell.

Európai Bizottság bizonyos feltételekkel jóváhagyta, hogy a német E.ON felvásárolja a szintén német Innogy elosztási és fogyasztói megoldásokat kínáló üzletágát, valamint egyes villamosenergia-termelési eszközeit. Az ügylet érinti Magyarországot is.

A ZEW index csaknem 22 ponttal emelkedett, mínusz 22,5 pont lett szeptemberre.

Egyre többen tartanak a recessziótól a tengerentúlon, az alapkezelők leginkább a kínai-amerikai kereskedelmi háborútól félnek. De a sokszor cselekvésképtelennek tűnő jegybankok és egy kötvénypiaci lufi kialakulása is borzolja a kedélyeket. A legnagyobb fellélegzést a német költségvetési politika lazítása jelenthetné.

Kevésbé borúlátó befektetői hangulat Németországban és az euróövezetben.

Augusztushoz képest szeptemberben kevésbé volt borúlátó a befektetők hangulata Németországban és euróövezetben a mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet kedden közzétett felmérés szerint - írja az MTI. A ... ...

Szakértők szerint azonban nem ez a legjobb módja a környezetvédelemnek.

Augusztushoz képest szeptemberben kevésbé volt borúlátó a befektetők hangulata Németországban és euróövezetben a ZEW felmérése szerint.

Augusztushoz képest szeptemberben kevésbé volt borúlátó a befektetők hangulata Németországban és euróövezetben a ZEW felmérése szerint.

Augusztushoz képest szeptemberben kevésbé volt borúlátó a befektetők hangulata Németországban és euróövezetben a mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet kedden közzétett felmérés szerint.

Augusztushoz képest szeptemberben kevésbé volt borúlátó a befektetők hangulata Németországban és euróövezetben a ZEW felmérése szerint.

Egy akvizícióval a magyar piacon is megjelent a COSMO CONSULT csoport, az egyik legnagyobb német multinacionális, vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó cég. A kelet-európai terjeszkedés első állomásaként a magyarországi ERP-szolgáltatót, az XAPT Solutionst és annak romániai leányvállalatát vásárolta meg. A lépéssel az XAPT neve fokozatosan eltűnik a két piacról, és a vállalkozások jogfolytonosan, de már a COSMO CONSULT neve alatt működnek tovább.

A svájci külkereskedelmet komolyan sújtja fontos kereskedelmi partnere, Németország gazdasági növekedésének lassulása.

Ellenkezőleg: többször és több napot töltöttünk külföldön a kora nyári időszakban, mint egy évvel ezelőtt. Pedig a pénzügyminiszter a 325 forintos euróárfolyam mellett marasztalta itthoni nyaralásra a magyarokat. A forint azóta tovább gyengült, a nyaralókat ez a tény nem tántorította el az egynapos külföldi kiruccanásoktól és hosszabb nyaralásoktól. A legtöbb magyar Ausztriába, Szlovákiába és Németországba utazott. Rengeteg pénzt hagytunk a németeknél, ők meg nálunk.

Egy a Politico által megszerzett dokumentum szerint a németek legfeljebb 1 százalékos EU-s költségvetési méretet akarnak a 2021-2027-es időszakban a közösség együttes gazdasági méretéhez (GNI) képest. ... ...

A brit csapás után itt a berlini csapás az EU 2020 utáni büdzséjére.

A dízel-botrányból az elektromos autók építésébe menekülő német autógyártó egyetlen operációs rendszerre húzná rá az összes új márkáját. A Volswagennél úgy látják, hogy az autóipar előtt nincs is más út. ... ...

Berlin legjobb ápoló gyakornoka díjat nyert el egy magyar fiatal, aki 2016-ban Kecskeméten egy egészségügyi képzést kezdett el: három év alatt elvégzett egy ápolói iskolát, és ma már időseket gondoz Berlinben. A képzés a napokban ért véget, letette az utolsó vizsgát is, így már szakápolóként dolgozhat teljes állásban a német fővárosban.

Kenőpénzeket fogadhatott el és pénzt moshatott a belga Didier Reynders, az igazságügyi portfólióval megbízott uniós biztosjelölt egy feljelentés szerint - közölte az Index. A héten mutatták be a német ... ...

Drasztikus lépéseket lát szükségesnek Olaf Scholz német pénzügyminiszter a klímaváltozás elleni küzdelemhez - írja az Euronews. Nemzetközi megközelítésre van szükség ahhoz, hogy sikerüljön elérni az éghajlatváltozás ... ...

Az Európai Unió új vezetői francia-német dominanciát jeleznek az uniós övezetben. De milyen hatással van erre Németország gazdasági visszaesése, a külpolitikai események alakulása, vagy akár a britek távozása ... ...

Augusztusban csökkentek a nagykereskedelmi árak Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteki jelentése alapján.

Félúton fordítottak vissza egy Németországból Mexikóba tartó repülőt.

Az elmúlt hónapokban folyamatosan hallhattuk a negatív híreket a német ipar állapotáról, azon belül is kifejezetten az autóipar gyengélkedéséről. Vélemény.

Egyre több a jelzés, hogy nem volt véletlen elszólás, amikor Angela Merkel kancellár a minap Sopronban arról beszélt Orbán Viktornak, milyen jól használják fel a magyarok az EU-s forrásokat. A lapunknak nyilatkozó német gazdasági szakember ugyancsak pozitívan látja hazánk uniós tagságát. A Német Ipari és Kereskedelmi Kamarák Szövetségének alelnökét, Dr. Volker Treiert arról kérdeztük, mit várhat a magyar gazdaság legfontosabb, német partnerétől a romló helyzetben.

A német gazdasági növekedést az exportorientált feldolgozóipar teljesítményének csökkenése vetette vissza.

Azonban jobbra sem fognak fordulni a dolgok egyhamar.

A környezet védelme érdekében drágítanák a repülést és az autózást, eltiltanák a robbanómotort és az olajfűtést a német Zöldek.

A környezet védelme érdekében drágítanák a repülést és az autózást, eltiltanák a robbanómotort és az olajfűtést a német Zöldek.

Augusztusban csökkentek a nagykereskedelmi árak Németországban.

Augusztusban csökkentek a nagykereskedelmi árak Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteki jelentése alapján. Augusztusban az előző havihoz képest 0,8 százalékkal csökkentek ... ...

Jelentősen lassult az infláció Németországban. Augusztusban az egy évvel korábbihoz képest, 1,4 százalékkal nőttek a fogyasztói árak, míg júliusban még 1,7 százalékos emelkedést mértek – az előző hónaphoz képest ez 0,2 százalékos csökkenés.

Rázós időszak előtt áll a világgazdaság, Ralph Solveen, a Commerzbank elemzési területének vezető-helyettese elsősorban a német és a kínai gazdaság szempontjából beszélt erről.

Magas kockázatú részvényként ajánlja vételre a Budapesti Értéktőzsde XTEND kategóriájában jegyzett Cyberg Corp papírjait a német Dr. Kalliwoda Research elemzőcég.